Εκδηλώσεις στο Μικρό Χωριό

Καλοκαίρι ή χειμώνας, στο χωριό η ζωή συνεχίζεται. Βασικός άξονας είναι οι θρησκευτικές γιορτές, μικρές και μεγάλες. Στην Αγία Κυριακή, στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος, στον Αι Γιώργη, στην Παναγιά, στον Αι Θανάση, οι Μικροχωρίτες δίνουν το παρόν.

2-1

Ο νέος Μητροπολίτης Ευρυτανίας, Γεώργιος, λειτούργησε την Κυριακή του Θωμά στην Αγία Κυριακή, στο Νέο Μικρό Χωριό.

 

2-2

Νέο Μικρό Χωριό: Μετά τη λειτουργία την Κυριακή του Θωμά καφές και συζητήσεις στην πλατεία.

 

 

2-3

Λειτουργία στον Αι Γιώργη στο Παλιό Μικρό Χωριό (2/5/2016)

 

2-4

Ο παπα Νίκος μοιράζει το αντίδωρο μετά το τέλος της λειτουργίας στον Αη Σώστη (5/5/2016)

 

2-5

Νέο Μικρό Χωριό: Περιφορά της εικόνας της Αγίας Κυριακής την παραμονή της γιορτής της.

 

 

2-6

Νέο Μικρό Χωριό: Μετά τη λειτουργία, την παραμονή της Αγίας Κυριακής, προσφέρθηκαν καφές και πορτοκαλάδα στο προαύλιο της εκκλησίας.

 

2-7

Οι Μικροχωρίτες πήραν μέρος στα σεμινάρια κατασκευής σπιτικής μπύρας που έγιναν στο Καρπενήσι από τον Μικροχωρίτη Νίκο Αντωνόπουλο.

 

2-8

Το καλοκαίρι βέβαια είναι η εποχή που στο χωριό βρίσκονται οι περισσότεροι Μικροχωρίτες, που έρχονται με τις οικογένειές τους, έστω και για λίγο, για να πάρουν μια βαθιά ανάσα στα ψηλά βουνά. Τον Αύγουστο πραγματοποιείται και η καθιερωμένη πλέον Συνέλευση των Μικροχωριτών, στην οποία οι συγχωριανοί μας, παρουσία των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καταθέτουν τα αιτήματα τους και τις προτάσεις τους για τις απαραίτητες εργασίες που πρέπει να γίνουν. Η καθιερωμένη Συνέλευση στο Μικρό Χωριό έγινε στις 21 Αυγούστου. Στο πάνελ βρίσκονται ο πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Γιάννης Αρώνης, ο δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, ο αντιδήμαρχος κ. Κλεομένης Λάππας, και ο πρόεδρος του Μικρού Χωριού κ .Βασίλης Μπούρας.

 

2-9

Χορός στην πλατεία του Παλαιού Μικρού Χωριού, μετά το τέλος της Συνέλευσης. Μουσική έπαιξε το συγκρότημα «Τα παιδιά του ανέμου».

 

2-10

.

 

2-11

27/8: Λειτουργία στον Αι Θανάση, ανήμερα του Αγίου Φανουρίου. Για μια ακόμη χρονιά τηρήθηκε το έθιμο της φανουρόπιτας.

2-12

Το καλοκαίρι τελειώνει, οι Μικροχωρίτες απολαμβάνουν τον ήλιο στην πλατεία και περιμένουν να δοκιμάσουν τις φανουρόπιτες. Σύντομα στα γύρω βουνά θα μαζευτούν τα φθινοπωρινά σύννεφα.

2-13